Gilda, tot un fenomen

Anys 1940. El Kursaal era, sobretot, un cinema. Hi anàvem molt de tant en tant quan podíem arreplegar uns quants diners i si no hi havia restriccions d’electricitat. Per la Festa Major, el cinema es convertia en un teatre i acollia funcions de revista o sarsuela. Aquests espectacles estaven absolutament fora del nostre abast. Aleshores, sucàvem pa amb l’olor, passejant pels porxos i badant davant de les fotografies exposades a les cartelleres.

En aquells anys, la projecció de Gilda va ser tot un esdeveniment. L’església l’havia prohibit per immoral: el striptease del guant i la bofetada de Glenn Ford a Rita Hayworth eren massa per a aquella societat de la postguerra. A nosaltres, no ens va semblar que n’hi hagués per a tant… i vam pensar que potser havien censurat les escenes més fortes. Més tard vam saber que no, que només era això.

És un record de: Assumpció Dalmases
De: Anys 1940

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s