Soroll infernal les nits de Festa Major

El que sotscriu, Joaquim Amat Palà, veí de Manresa, major d’edat, domiciliat al carrer de Carrió, número 12, 1-2, acudeix davant V. E. i respectuosament exposa:

instància pare Amat Piniella 1Que tenint la seguretat que hi ha unes disposicions regulatòries de les hores d’espectacles públics, em veig precisat a denunciar els abusos que, sempre d’una manera general i particularment durant els dies 28, 29, 30 i 31 d’agost, s’han vingut portant a cap en el Teatre Gran Kursaal, el qual en la seva fatxada del carrer de Carrió té una sèrie d’obertures, corresponents a l’escenari que durant l’estiu queden obertes
mentre duren els espectacles. Així fa l’efecte que són executats en ple carrer, cosa que fa impossible el descans del veïnatge, fins que són altes hores del matí, puix que en el cas que ens interessa d’aquests dies esmentats, unes vegades s’ha acabat l’espectacle a les tres de la matinada i les altrse més d’hora, però amb l’acudit de posar-se a assajar després, molestant als veïns amb una colla d’estridències i de sorolls, fins que la por al vigilant nocturn els feia plegar. Ultra això hi ha instància pare Amat Piniella 2el soroll infernal que mouen en carregar i engegar i tornar a engegar el motor de l’automnibus. Aquesta operació dura aproximadament una hora.

Per tot ço exposat, acudeixo davant V. E. per a fer constar la meva més enèrgica protesta contra aquest estat de coses abusiu i pregar-li a l’ensems que se serveixi posar-hi fi obligant als legítims representants del teatre Gran Kursaal que compleixin estrictament totes les disposicions reguladores que procedeixin.

Gràcia que espero merèixer del seu sentit de justícia i recte procedir. Visqui molts anys.

Manresa, primer de setembre de mil nou-cents trenta-dos.

Joaquim Amat Palà

 

Instància de Joaquim Amat Palà, pare de Joaquim Amat Piniella, queixant-se del soroll al teatre Kursaal, durant les nits de Festa Major.
De: 1 de setembre de 1932
Podeu consultar el document a: www.memoria.cat/amat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s