Marcos Redondo, un habitual del Kursaal

Marcos Redondo va ser un artista habitual del Kursaal de Manresa. Casat amb la manresana M. Dolors Bosch, va actuar-hi en diverses ocasions, des dels anys 1920 i durant gairebé quatre dècades, sovint per protagonitzar les sarsueles que s’hi programaven per la Festa Major. El baríton cordovès mantenia una relació molt especial amb la ciutat: hi va fer el servei militar, hi va conèixer la seva muller i va triar el gran teatre del Passeig Pere III per acomiadar-se dels escenaris de fora de Barcelona, el 30 de setembre de 1957.

L’Ajuntament de Manresa va nomenar-lo fill adoptiu de la ciutat, l’any 1939. Tanmateix, l’estima dels manresans cap a la seva persona i el seu art anava molt més enllà del protocol. Era sincera. Quan actuava a la ciutat, només de sortir a l’escenari i abans i tot de posar-se a cantar, tot el públic es posava a aplaudir. Era innegable la connexió sentimental entre Marcos Redondo i la gent de Manresa.

És un record de: Vicenç Comas i Juli Sanclimens
De: Anys 1940-1950
Fotografia: Arxiu d’Antoni Garcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s