Darrere les bambalines

Durant els anys 1950 fins als 1970, vaig ser l’encarregat de guardarropia del Conservatori i del Kursaal. O sigui que era el responsable del vestuari i l’attrezzo que utilitzaven els artistes durant les seves actuacions. Cada dimecres, baixava a Barcelona i em trobava amb Modest i Mariano Padró, que em donaven la llista del que necessitava la companyia per a l’espectacle del cap de setmana. Els responsables de la companyia hi posaven tot allò que es podia trobar a la ciutat i no calia desplaçar d’un lloc a un altre.

Quan tenia la llista, me n’anava amb un camió a Can Jorba, on carregava els mobles, i al Crilosa, d’on treia els objectes de decoració. Aquests comerços ens deixaven el material a canvi d’invitacions per assistir a les funcions. Els el tornava el dilluns següent, un cop havia fet el seu servei damunt de l’escenari.

Al Kursaal, hi havia molt poc espai de magatzem. Es reduïa a una petita habitació, on hi guardàvem les begudes i l’attrezzo petit. L’escenografia l’entràvem pel carrer Carrió i la baixàvem amb una corriola fins a l’escenari, que es trobava a un nivell més baix que el del carrer.

És un record de: Antoni Garcia
De: anys 1950-1970
Fotografia: arxiu d’Antoni Garcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s