Ombres per tornar el Kursaal a la llum

1999. Marató pel Kursaal. Al pati i al Passeig, hi havia molt ambient, però dins del teatre, també hi havia una activitat intensa. S’hi representava un espectacle inèdit, emotiu, creat especialment per a l’ocasió per Marcel Gros i la companyia Teiatru, que treballaven junts per primera vegada.

El Kursaal estava molt brut, ple de pols i humitat, però, tot i això, la platea era imponent i el teatre, impressionant. Pere Montoro, que feia de tècnic, va entrar-hi el dia abans per veure què podien fer servir. Van aprofitar la cortina de l’escenari i el quadre de llums i van crear un muntatge basat en ombres que representava els records de l’època d’esplendor del teatre.

Marcel Gros, Jordi del Río, Elisa Jorba, Pep Roel, Meritxell Escudé i Pere Montoro, amb la col·laboració d’Eugeni Vall, llavors tècnic del Conservatori, es van passar tot el dia dins el Kursaal, fent una funció rere l’altra. El públic en sortia emocionat. Tots plegats sentíem que allà hi passava alguna cosa important.

És un record de: Marcel Gros, Jordi del Río, Elisa Jorba, Pep Roel, Meritxell Escudé i Pere Montoro
De: 17 d’abril de 1999
Fotografia: arxiu d’El Galliner

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s