Josephine Baker, la vedet negra al Kursaal

La cantant, ballarina i actriu de revista Josephine Baker és segurament una de les vedets més internacionals que va trepitjar l’escenari del Kursaal, durant els anys 1950. Ho va fer en una única ocasió i gairebé per casualitat. Va estar actuant amb la companyia Colsada a Barcelona fins que la temporada es va acabar abans de complir la totalitat del contracte. Els responsables de la companyia van decidir aprofitar els dies pendents per incorporar-la a l’espectacle que havien de fer a Manresa.

En aquells moments, els camerinos del Kursaal estaven més aviat deixats i no reunien condicions per a una estrella d’aquella categoria. A corre-cuita, van haver d’adequar-ne un, pintant-lo de dalt a baix, posant-hi un mirall nou i gros i il·luminació suficient. En arribar l’actriu, la reforma era tan recent que no es podia estar al camerino de la pudor de pintura que feia. Altre cop, de pressa i corrent, van haver d’habilitar-n’hi un altre.

Tot i la fama mundial de Baker, a la ciutat, pocs eren conscients de l’excepcionalitat d’aquella actuació. Tanmateix, el seu bon fer damunt l’escenari i les seves famoses faldilles de plàtans van aconseguir superar de molt les expectatives del públic.

És un record de: Vicenç Comas i Antoni Garcia
De: Anys 1950
Fotografia: http://www.boweryboyshistory.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s