La penya del joc de cintura

Anys 1950. Els escenaris manresans comptaven amb una penya incondicional dels espectacles de revista, la del Joc de cintura, amb una presidenta d’honor excepcional: la vedet del Paral·lel, Maty Mont. dedicatòria Mati Mont - loteria joc de cinturaNormalment, la revista es feia al teatre Conservatori i la penya ocupava la llotja del prosceni esquerre, ben a prop de l’espai reservat als tramoies per tal que pugués sumar-s’hi fàcilment l’Antoni Garcia, un dels seus membres i responsable de guardarropia. Tanmateix, quan previsiblement un espectacle havia de convocar molt de públic, es programava al Kursaal, que tenia un aforament més gran. Sovint, passava en les ocasions especials, com ara la Festa Major.

El 1953, la penya del Joc de cintura va comprar una sèrie del número 17.969 de la loteria de Nadal. Va vendre’l en participacions de cinc pessetes. El text que hi van imprimir és un bon testimoni del bon humor que gastaven els membres del grup:

Notes: El nombre matriu, constitutiu de tota una ‘sèrie’, donat el seu incalculable valor ja que serà el premiat indiscutiblement, lo que afirmem àdhuc no haver consultat l’horòscop de cap vident, ni refregat per l’espatlla de cap jeperut, roman sota la vigilant custòdia de l’inefable dipositari, senyor Brunet, i li fan guàrdia permanent tots els components de la ‘penya’.

És un record de: Antoni Garcia
De: Anys 1950
Fotografies: Butlleta original del número de loteria de la penya del Joc de cintura, de la col·lecció particular d’Antoni Garcia: cara (capçalera) i revers amb dedicatòria de Maty Mont (acompanyant el text).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s